Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο

Διαμαρτυρίες Ευρωπαίων για το… νεκροταφείο της Μεσογείου

Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο

 

Κόκκινο πανί φαίνεται πως αποτελεί πλέον για τους Ευρωπαίους ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς, λίγες ημέρες μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στη Λαμπεντούζα, πολίτες του πέταξαν αβγά κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Λιέγη.
Ολα συνέβησαν σε ένα debate για το μέλλον της Ευρώπης στη Λιέγη, την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Europa Press. Τα αυγά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέταξαν δυο νεαροί που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Δεν κατάφεραν βέβαια να τον πετύχουν, αλλά άφησαν έναν μεγαλοπρεπή λεκέ στη σκηνή που διεξαγόταν το debate.
Ο πρώτος, ένας νεαρός, είπε στον Μπαρόζο, πως σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας και οι φωνές τους εν ακούγονται.
Ακολούθως, μια νεαρή κοπέλα, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το «οχυρό Ευρώπη», που προκαλεί θανάτους μεταναστών.
Οι διοργανωτές προσπάθησαν να παρέμβουν, λέγοντας τους νεαρούς πως κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά ο Μπαρόζο ζήτησε να συνεχίσουν. «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός. Και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά.
Αμεσα, η ασφάλεια τους απομάκρυνε από την αίθουσα και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό…
Κάποιος σε μια (ανεπιτυχή) προσπάθεια να “σπάσει” τον πάγο και την αμηχανία μετά το περιστατικό, σχολίασε: “δεν γίνεται να σπάσεις ομελέτα αν δεν σπάσεις μερικά αυγά”.

Πηγή: iefimerida.gr