Σκληρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη σημερινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ. «Την ώρα που η Πατρίδα  μας διαμορφώνει τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από τη κρίση, της μετάβασης από την ύφεση στην ανάπτυξη και της ανάσχεσης της ανεργίας, ο κ. Τσίπρας επιμένει μονότονα να επενδύει στο σενάριο της εθνικής καταστροφής με μόνο κριτήριο τις φτηνές αλλά μάταιες  μικροκομματικές επιδιώξεις που ούτε τους βγήκαν ούτε θα τους βγουν» τονίζει σε σχόλιό του το κόμμα του το συγκυβερνών κόμμα.

«Την ώρα που η προστασία της Δημοκρατίας και του  κράτους δικαίου  επιβάλλει την συσπείρωση κατά της βίας και του ναζισμού της Χρυσής Αυγής, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει και πάλι τον  χυδαίο συκοφαντικό λόγο που λειτουργεί διχαστικά με πρώτο στόχο και πάλι το ΠΑΣΟΚ που καλά καταλαβαίνουν ότι είναι ο πυλώνας της σταθερότητας για τη χώρα και όχι μόνο για τη κυβέρνηση», επισημαίνει.

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για εμπάθεια κατά του κ. Βενιζέλου, υπογραμμίζοντας:

«Η εμπάθεια τους κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ορθά τον θεωρούν ως το βασικό αντίπαλο του επικίνδυνου πολιτικού και εθνικού τους τυχοδιωκτισμού, τους τυφλώνει και τους κάνει να ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και ωμής συκοφαντίας  εν  ψυχρώ, εν  γνώσει της αναλήθειας αυτών που λένε».

Καλούν μάλιστα  «τον κ. Τσίπρα προσωπικά και  όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  κινούνται στο ίδιο μαύρο μοτίβο να ανακαλέσουν τις  αθλιότητες που ενσυνείδητα λένε σε σχέση με τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια«.

«Τους επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι μετά από στελέχη της ομάδας Τσοχατζόπουλου τώρα  υιοθετούν και υποστηρίζουν τις αρχικές αμαρτωλές συμβάσεις, ακόμη και τα περιβόητα αντισταθμιστικά οφέλη που λειτούργησαν ως αγωγοί υπόπτων πληρωμών. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται σε γκρίζες καταστάσεις για να επιτεθούν στον μόνιμο στόχο τους, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα δυστυχώς δεν διδάχθηκαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Θυμίζουμε σε αυτούς και όσους χαίρονται μαζί τους ότι στην υπόθεση αυτή το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητούν εξηγήσεις τόσο για τα πριν όσο και για τα μετά το νόμο του 2010 που ψηφίστηκε αφού η Βουλή ενημερώθηκε πλήρως και συνεκτίμησε τα πάντα, ακριβώς γιατί η προϊστορία του ζητήματος και η διαχείριση της κατάστασης επέβαλε λύση νομοθετική, λύση δια της Βουλής, λύση με πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας,  δικαστικές και κοινοβουλευτικές, χωρίς κανένα περιθώριο διακριτικής ευχέρειας για την εκτελεστική εξουσία και τη διοίκηση.

Λύση που προστάτευσε τα συμφέροντα του δημοσίου και το διπλό στόχο να υπάρχουν τα ναυπηγεία  και οι θέσεις εργασίας και να περιέλθουν στην κυριότητα του Π.Ν. τα υποβρύχια για τα οποία είχαν καταβληθεί μέχρι και το 2009 δυόμιση και πλέον δις ευρώ χωρίς αντίκρισμα.

Λύση που βεβαίως απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και πολιτική  αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της, ενόψει ποικίλων εμποδίων, κοινοτικών και επιχειρηματικών, πάντοτε με πλήρεις κοινοβουλευτικές εγγυήσεις διαφάνειας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.