Πρόστιμο 1 δισ. θα πληρώσει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Ο γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας America Movil του μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, ο οποίος θεωρείται ως ο πλουσιώτερος άνθρωπος στον κόσμο, καταδικάσθηκε να καταβάλει πρόστιμο ενός δισ. δολαρίων για «υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές».

Η μεξικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Cofeco) επέβαλε στην America Movil «πρόστιμο ύψους 11,98 δισ. πέσος (1 δισ.δολάρια) για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές, που αφορούσαν την αγορά των συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα», τονίζει στο ανακοινωθέν της προς το μεξικανικό Χρηματιστήριο η εταιρεία.

Η America Movil και η θυγατρική της Telcel, με την οποία λειτουργεί η εταιρεία στο Μεξικό, μελετούν την απόφαση τούτη «προκειμένου να αναλάβουν όλα τα δυνατά μέσα υπεράσπισής τους», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Πρόκειται για την υψηλώτερη οικονομική ποινή που έχει επιβάλλει από της ιδρύσεώς του το 1933 ο ελεγκτικός αυτός οργανισμός, τονίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ρεφόρμα. Το πρόστιμο είναι απότοκο της σχετικής έρευνας που είχε ξεκινήσει το 2006 η επιτροπή.

Η America Movil είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική. Στα τέλη του 2010 αριθμούσε 225 εκατ. πελάτες σε 18 αμερικανικές χώρες.

Ο 71 ετών Κάρλος Σλιμ επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα πως αποτελεί τον πλουσιώτερο άνθρωπο στη γη με βάση τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία του περιοδικού Forbes, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 74 δισ.δολάρια, απέχοντας παρασάγγας από τον πάλαι ποτέ Μίδα του πλανήτη Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς (56 δισ. δολάρια).

NewsIt.gr