Μεγάλο πρόστιμο στην ΑΕΚ από την UEFA και κίνδυνος πιο σοβαρής τιμωρίας στο μέλλον

Πλήρωσε ακριβά τη χρήση λέιζερ και την κάλυψη των διαδρόμων σε συγκεκριμένες θύρες στο ματς με τον Άγιαξ και λόγω υποτροπής μπορεί να στερηθεί και μέρους του κόσμου στο πέταλο σε επόμενα παιχνίδια

 

Πολύ ακριβά πληρώνει η ΑΕΚ συγκεκριμένες συμπεριφορές κάποιων οπαδών της στο ματς με τον Άγιαξ και μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβότερα στο μέλλον! Συγκεκριμένα η UEFA επέβαλε πρόστιμο υψους 82.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συγκεκριμένες συμπεριφορές στο ματς με τον Άγιαξ.

Το πρόστιμο αυτό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς, με το συνολικό αριθμό προστίμου πλέον να είναι εξαψήφιος!

Και στο συγκεκριμένο πρόστιμο το μεγαλύτερο μέρος αφορά τα laser και τους διαδρόμους που καταλαμβάνονται από κόσμο. Τα πρόστιμα γι΄ αυτές τις παραβάσεις ακριβώς επειδή είναι επαναλαμβανόμενες προς το παρόν διπλασιάζονται.

Και εδώ όμως έρχεται ο κίνδυνος στο μέλλον: Και στις εκθέσεις των παρατηρητών ορίζεται ως πηγή των παραβάσεων κυρίως το «πέταλο» προς την πλευρά του Άλσους γι’ αυτά τα δυο θέματα και δυστυχώς πλέον η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να κινδυνέψει με κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών, αν συνεχιστούν στα επόμενα ματς τα λέιζερ και οι διάδρομοι γεμάτοι κόσμο.

Γενικά, ο λαός της ΑΕΚ έχει επιδείξει άψογη συμπεριφορά σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα ελληνικά. Δεν υπάρχουν βεγγαλικά πλέον, δεν υπάρχουν φωτοβολίδες και κροτίδες. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή και σε αυτά τα δυο! Τα λέιζερ και οι καθαροί διάδρομοι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άγιαξ υπήρξε ένα… θρίλερ για τη συνέχεια του αγώνα, αν δεν σταματούσαν τα λέιζερ. Να τονιστεί επίσης πως για το ματς με τον Άγιαξ υπάρχει σοβαρό πρόστιμο και για τα αντικείμενα που έπεσαν στην διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και για κάποια επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το γήπεδο κατά την διάρκεια της άφιξης των Ολλανδών οπαδών.