Ίσως η πιο ένδοξη σεζόν στην Ιστορία της ΑΕΚ, έχει τη «σφραγίδα» του!

H κορδέλα της Νίκης που τελείωσε τη δεύτερη Προσφυγιά. Η Νέα Φιλαδέλφεια. Το τρίτο Νταμπλ σε 99 χρόνια ζωής. Ο Νίκος Τζαλίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του Δημήτρη Μελισσανίδη, γράφει για τον άνθρωπο που έφερε την «ανάσταση» μιας ομάδας και ενός ολόκληρου λαού

19 χρόνια περιμέναμε να συναντηθούμε ξανά με το… πνεύμα της Νέας Φιλαδέλδειας και αυτή η αστερόσκονη που έπεσε εκείνη την άγια μέρα της 30ης του Σεπτέμβρη, που τελείωσε μια δεύτερη Προσφυγιά, ήταν η απαρχή των πάντων. Η Ιστορία ξαναγραφόταν. Όχι από… μεταφυσικά φαινόμενα αλλά από ανθρώπινα χέρια. Από τα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Του ανθρώπου που έφερε την «ανάσταση» μιας ομάδας και ενός ολόκληρου λαού.

Πέρασαν οκτώ μήνες και η αγωνιστική περίοδος 2022/2023 ολοκληρώθηκε με τον πιο μάγκικο, μαγικό και ονειρικό τρόπο. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το τρίτο Νταμπλ στην 99χρονη Ιστορία της ΑΕΚ και το πρώτο μετά το 1978! Η σύνδεση της ευτυχίας, γήπεδο και αγωνιστικές επιτυχίες, σίγουρα κάνει τον καθ΄ ένα μας να νιώθει ευλογημένος. Ζήσαμε την πιο ένδοξη σεζόν τα τελευταία 45 χρόνια. Και ίσως, την πιο ένδοξη ολόκληρης της Ιστορίας της ΑΕΚ.

«Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας», είχε πει ο Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος Χαλίλ Γκιμπράν και σίγουρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης την πέρασε. Με όσα πέτυχε.  Με το θαύμα των θαυμάτων, την κορδέλα της νίκης, την Αγιά Σοφιά και την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Νταμπλ, μετά από μια χρονιά καταστροφική που είχε προηγηθεί όπου η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης.

Ο ηγέτης είναι αυτός που βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι, που βλέπει μακρύτερα από τους άλλουςκαι που βλέπει πριν από τους άλλους! 

Η επόμενη ημέρα λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο επιβλητική, όσον αφορά τα όνειρα του για την ΑΕΚ, από την… προηγούμενη. Από τα όσα ανακοίνωσε-παρουσίασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, αυτό που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είναι το όραμα του για την επέκταση-αναβάθμιση του Προπονητικού στα Σπάτα. Το οποίο μέσα στην επόμενη διετία θα ολοκληρωθεί και τότε η ΑΕΚ θα έχει στη διάθεση της ένα από τα καλύτερα Αθλητικά Κέντρα της Ευρώπης για να χτίσει την επόμενη γενιά μέσα από την Ακαδημία της που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και στον σωστό δρόμο αγωνιστικότητας και φιλοσοφίας.

Η ΑΕΚ πέραν της αγωνιστικής γιγάντωσης, πέραν της δυναμικής της έδρας, πέραν των επιτυχιών, είναι φανερό πως με αυτόν τον άνθρωπο στο τιμόνι, δουλεύει βαθύτερα. Δουλεύει με το συναίσθημα, δουλεύει με τέτοιον τρόπο και εκεί, που… δεν μπορούν να δουν οι άλλοι! Χτίζοντας σε ισχυρά θεμέλια την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάμε, πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εκτός από το Προπονητικό αναφέρθηκε και στα δύο Μουσεία που θα βρίσκονται στην Αγιά Σοφιά, αυτό του Προσφυγικού Ελληνισμού και εκείνο της Ιστορίας της ΑΕΚ τα οποία σύντομα ανοίγουν τις πύλες τους. Σύντομα, η Αγιά Σοφιά και τα Μουσεία της, θα γίνουν προορισμός για τα σχολεία  όλης της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν… όχι ένα ακόμα γήπεδο, αλλά το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά. Της οποίας τα τείχη σήκωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πέτυχε κάτι τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο να το αντιληφθείς με μιας αλλά πιο εύκολο να το κάνεις όταν το επισκέπτεσαι συχνά και βιώνεις αυτή την μαγεία που υπάρχει…