Οχάιο: Αφρικανική αγριόγατα κυκλοφορούσε ελεύθερη και… θετική στην κοκαΐνη

Το συμβάν θυμίζει την ταινία «Cocaine Bear», που είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός τη δεκαετία του ‘80

Οι αρχές στο Οχάιο εντόπισαν και παγίδευσαν μια αφρικανική αγριόγατα που κυκλοφορούσε ελεύθερη, η έκπληξή τους όμως μεγάλωσε όταν βρήκαν ότι είχε καταναλώσει κοκαΐνη!

Όπως αναφέρει η New York Post, το ζώο ξέφυγε από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του σε δρόμο του Σινσινάτι στα τέλη του Ιανουαρίου. Αμέσως βρήκε καταφύγιο σε δέντρα, όπου συνήθως ζει και στην Αφρική.

Μετά την κινητοποίηση των αρχών βρήκαν και συνέλαβαν το ζώο γιατί ήταν επικίνδυνο για τους πολίτες και το έστειλαν σε κέντρο περίθαλψης.

Η εξέταση του DNA έδειξε ότι πρόκειται για σερβάλ, ένα αιλουροειδές που ζει στη σαβάνα. Τα μεγάλα αυτιά του ζώου, που είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλο αιλουροειδές, το βοηθούν να εντοπίζει και την παραμικρή κίνηση στο έδαφος.

Η έκπληξη ήλθε, όμως, όταν βρήκαν κοκαΐνη στο σώμα του ζώου. Παραμένει άγνωστο πώς συνέβη αυτό.

Το σερβάλ μεταφέρθηκε τελικά στον ζωολογικό κήπο. Εντοπίστηκε και ο ιδιοκτήτης του που συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ δεν θα του αποδοθούν κατηγορίες γιατί η κατοχή σερβάλ είναι παράνομη στο Οχάιο.

Το θέμα, όπως παρατηρούν τα αμερικανικά μέσα, θυμίζει την ταινία «Cocaine Bear», που είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός τη δεκαετία του ‘80 (παίζεται και στην Ελλάδα), όταν μια αρκούδα έφαγε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη φέρνοντας σε απόγνωση τις αρχές μέχρι να δώσουν λύση.