Τουρκάλα έριξε φάπα στον σύζυγό της γιατί είπε ότι θα ψηφίσει Ερντογάν

Ρεπόρτερ ρώτησε ένα ζευγάρι «τι θα στηρίξετε στις εκλογές»

Viral έχει γίνει στην Τουρκία η στιγμή που σύζυγος ρίχνει φάπα στον άντρα της όταν δημοσιογράφος τον ρωτάει τι θα ψηφίσει και εκείνος απαντάει «Ερντογάν».

Οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και η πόλωση μεγαλώνει. Με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη γείτονα. Υπό τη σκιά των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τη χώρα, η μάχη των εκλογών προμηνύεται κρίσιμη, χωρίς δεδομένο νικητή.

Χαρακτηριστικό της πόλωσης που επικρατεί είναι ένα στιγμιότυπο όπου ένας ρεπόρτερ στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής πραγματοποιεί γκάλοπ εκλογών στον δρόμο, σε ένα σημείο συναντάει ένα ζευγάρι και θέτει το ερώτημα «τι θα στηρίξετε στις εκλογές».

Ο άντρας απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη «Ερντογάν». Αυτό που ακολουθεί, όμως, μάλλον ούτε αυτός δεν το περιμένει, καθώς πετάγεται η σύντροφός του και φωνάζει «Κιλιτσντάρογλου» και του ρίχνει και μια φάπα, μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Τελευταία δημοσκόπηση κατέδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των Τούρκων λένε πως η κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που συγκλόνισε χώρα, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρό πολιτικό αντίκτυπο στις εκλογές και στην άλλοτε αδιαμφισβήτητη επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του AΚP.

Mε βασικό αντίπαλο και διεκδικητή τον ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, οι Τούρκοι ψηφοφόροι καλούνται σύντομα να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο.