Σεισμός στην Τουρκία: Χειροπέδες σε εργολάβο που προσπάθησε να διαφύγει με καταμαράν (VIDEO)

Οι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης για «πρόκληση θανάτων ή τραυματισμών από αμέλεια»

Σε μία ακόμα σύλληψη εργολάβου προχώρησαν οι Αρχές της Τουρκίας, μετά τον φονικό σεισμό που σάρωσε τη γειτονική χώρα, αφήνοντας πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, καθώς πάνω από 7.000 κτίρια κατέρρευσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σαν «χάρτινοι πύργοι». Ο συγκεκριμένος εργολάβος μάλιστα συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη γειτονική χώρα με καταμαράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τουρκική ακτοφυλακή ανέλαβε δράση αφού το αστυνομικό τμήμα της Μούγλα «σήμανε συναγερμό» πως ο εργολάβος Μεσούτ Μπασκίρ που έχτιζε κτίρια στην περιοχή του Καχραμανμαράς και για τον οποίο είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενδέχεται να επιχειρήσει να διαφύγει μέσω θαλάσσης με καταμαράν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Αρχές σταμάτησαν ένα καταμαράν που εντοπίστηκε δυτικά της περιοχής Αλαμπουρούν, στη Μαρμαρίδα.

Οι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής ακινητοποίησαν το σκάφος, εντόπισαν να επιβαίνει σε αυτό ο Μεσούτ Μπασκίρ και εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης για «πρόκληση θανάτων ή τραυματισμών από αμέλεια». Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, έχουν ήδη συλληφθεί έξι γνωστοί εργολάβοι, με την κατηγορία κατά βάση της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια. Η επιχείρηση της ακτοφυλακής καταγράφηκε σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πηγή: reader.gr