Την ώρα του κεραυνού: Το λάθος που δεν πρέπει να ξανακάνεις όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο

Στατιστικά δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό. Όμως οι πιθανότητες δεν είναι μηδενικές…
Μόλις μία στο εκατομμύριο είναι η πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό. Μάλιστα, από τα 10 άτομα που θα έχουν την ατυχία να τους συμβεί κάτι τέτοιο, μόνο ο ένας τελικά θα καταλήξει.
Πάντως η γενική οδηγία για το πώς πρέπει να αντιδράσει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι ξεσπά καταιγίδα με κεραυνούς είναι να σπεύσει να βρει καταφύγιο σε ένα κτήριο. Και με τον όρο κτήριο εννοούμε κανονικές και πλήρεις κατασκευές και όχι κάποιο υπόστεγο ή κάτι ανάλογο.
Και αυτό διότι όταν ο κεραυνός το χτυπήσει, στη συνέχεια όλη αυτή η ενέργεια διοχετεύεται μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των καλωδιώσεων σε γειωμένες ράβδους οι οποίες στη συνέχεια τον κατευθύνουν στην γη, προσφέροντας αυτό που ονομάζουμε γείωση.
Στην περίπτωση που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού λύση μπορεί να δώσει το αυτοκίνητό μας, αλλά με δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, για να είναι κάποιος απόλυτα προφυλαγμένος, δεν πρέπει να ακουμπάει το πλαϊνό της πόρτας, αφού αν κάνει το λάθος και το αγγίξει θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και δεύτερον οφείλει να περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγει από αυτό.
Προφανώς πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουμε ανοιχτά σημεία, ύψη και κυρίως δέντρα, παρά το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο να κάνουν αυτό το βασικό λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή τους.