Ερώτηση-φωτιά Αντωνιάδη προς ΟΗΕ: “Δηλαδή ο ΓΓ συνάντησε τον εισβολέα της Κύπρου για να μιλήσει για άλλον εισβολέα;”

Ο Νίκος Αντωνιάδης στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ προς τα ΜΜΕ, και με αφορμή την χθεσινή συνάντηση στην Τουρκία, του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας, κ. Ερντογάν, ο συνεργάτης του ikypros στην Νέα Υόρκη, Νίκος Αντωνιάδης, διερωτήθηκε κατά πόσο ο ΓΓ συζήτησε με τον Ερντογάν (κατά πόσο το έφερε στην αντίληψη του Τούρκου Προέδρου), το γεγονός ότι η Τουρκία είναι εισβολέας της Κύπρου από το 1974, με 200 χιλιάδες πρόσφυγες, την ώρα που η επίσκεψη του αφορούσε έναν άλλο εισβολέα, τη Ρωσία. Όπως αναμενόταν, ο Βοηθός Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στην χθεσινή ανακοίνωση του ΓΓ (η οποία, να σημειώσουμε ότι δεν περιείχε κάτι το ιδιαίτερο για να το αναφέρουμε) και στα ψηφίσματα των ΗΕ σχετικά με την Κύπρο, προσθέτοντας ότι τα ΗΕ συζητάνε με τα εμπλεκόμενα μέρη για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.

Πιο κάτω, παρατίθεται (σε μετάφραση) η ερωτοαπάντηση:

Η ερώτηση του Νίκου Αντωνιάδη (ikypros.com)

Χθες, ο ΓΓ επισκέφτηκε την Τουρκία, εισβολέα της Κύπρου από το 1974, με 200 χιλιάδες πρόσφυγες λόγω της εισβολής για να συζητήσει για έναν άλλο εισβολέα, τη Ρωσία. Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο ΓΓ το συζήτησε αυτό φέρνοντας το στην αντίληψη του κ. Ερντογάν; Εδώ μιλάμε για δυο εισβολείς και συζήτησε με τον ένα εξ’ αυτών.

Η απάντηση του Βοηθού Εκπροσώπου Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ

Θα σας παρέπεμπα στην χθεσινή ανακοίνωση του ΓΓ και τα ψηφίσματα των ΗΕ σχετικά με την Κύπρο, σημειώνοντας ότι “συνεχίζουμε να συζητάμε με τα εμπλεκόμενα μέρη για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα”.