Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την πρόταση Τσίπρα

Η «Ομπρέλα», στην οποία ανήκουν στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή

Τη διαφωνία της με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που αποτελεί και επίσημη εισήγηση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση του κόμματος και όχι την Κεντρική Επιτροπή, εκφράζει και επίσημα η εσωκομματική ομάδα της «Ομπρέλας».

Κατέθεσε, δε, και επίσημα την σχετική πρότασή της, η οποία θα μπει στην ψηφοφορία της Κυριακής στο συνέδριο, όταν και θα κριθούν οι αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Ομπρέλα», στην οποία ανήκουν στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης και άλλοι προβεβλημένοι παράγοντες, προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της να εκλέγεται από το συνέδριο, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι τώρα.

Αιτιολογώντας την πρότασή της, η συγκεκριμένη τάση του κόμματος, επισημαίνει τη σημασία της λογοδοσίας των ηγετικών οργάνων, μαζί και του Προέδρου δηλαδή και τονίζει χαρακτηριστικά: «Η επιδίωξη εδώ είναι να υπάρχει ένας θεσμός αφενός στιβαρός και ανθεκτικός, αφετέρου επαρκώς ανοικτός και συμμετοχικός τόσο για την εκλογή, όσο και για τη λογοδοσία. Η κεντρική ιδέα είναι ότι η συμμετοχική δημοκρατία έχει νόημα όταν ασκείται πάνω σε έναν σκελετό που υποστηρίζει την κομματική λειτουργία και παρέχει θεσμικά αντίβαρα».