Με έγγραφο υπόμνημα και χωρίς να παρουσιαστεί απολογήθηκε ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες

«Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του», δήλωσε ο πρώην Υπουργός

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς έστειλε έγγραφο υπόμνημα για την απολογία του δίχως ο ίδιος να παρουσιαστεί, όπως άλλωστε έχει το δικονομικό δικαίωμα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, βρέθηκαν το πρωί οι συνήγοροι Γιάννης Μαντζουράνης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, υποβάλλοντας το σχετικό υπόμνημα. Την ίδια ώρα, νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και έλαβε η δημοσιογράφος Γιάννα Παππαδάκου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου της, Δ. Τσοβόλα, ο οποίος για λόγους υγείας θα αποχωρήσει από την υπόθεση και τη θέση του θα λάβει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Στη γραπτή δήλωση που δόθηκε στον Τύπο ο Νίκος Παππάς, που ερευνάται για το πλημμεληματικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μη βρεθεί σήμερα στον Άρειο Πάγο.

«Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και “ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία” ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης» υποστηρίζει και προσθέτει ότι:

«Από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας καταλήγει: «Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες».

Ο συνήγορος Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε σχετικά ότι «ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».