Νταβίντ Σασόλι: Η τουρκική κυβέρνηση κατρακυλά στον αυταρχισμό

Ένδειξη της συνεχιζόμενης στροφής της τουρκικής Κυβέρνησης προς τον “αυταρχισμό” χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι την απόφαση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα άτομα (persona non grata) τους Πρέσβεις 10 κρατών, μεταξύ τους και μελών της ΕΕ, λόγω της στήριξής τους στον πολιτικό ακτιβιστή και επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.

Στην ανάρτησή του το Σάββατο το απόγευμα ο κ. Σασόλι αναφέρει πως «η απέλαση δέκα πρέσβεων είναι ένδειξη της στροφής της τουρκικής Κυβέρνησης στον αυταρχισμό. Δεν θα εκφοβιστούμε. Ελευθερία στον Οσμάν Καβάλα».

Πρόκειται για τους Πρέσβεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Οι δέκα Πρέσβεις των χωρών στην Τουρκία είχαν στηρίξει με κοινή τους επιστολή τον επιχειρηματία και ακτιβιστή. Νωρίτερα το απόγευμα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε σχολιάσει τη στάση των πρέσβεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.