Τέξας: Πέθανε από κοροναϊό ένας από τους πιο φανατικούς «μαχητές» κατά της μάσκας και των εμβολίων

Είχε οργανώσει δύο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της μάσκας, των εμβολίων και των lockdown

Ένας από τους πιο φανατικούς «μαχητές» κατά της χρήσης της μάσκας και των εμβολίων στο Τέξας πέθανε το Σάββατο από κοροναϊό.

Ο θάνατος του 30χρονου Κάλεμπ Γουάλας, πατέρα τριών κοριτσιών, έγινε γνωστός από την έγκυο σύζυγό του, Τζέσικα, η οποία άνοιξε μια σελίδα στο GoFundMe ζητώντας χρήματα από τον κόσμο για να μπορέσει να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου.

Ο Γουάλας ήταν από τους πιο φανατικούς πολέμιους της χρήσης της μάσκας στο Τέξας έχοντας μάλιστα οργανώσει και «διαδηλώσεις ελευθερίας» όπως τις ονόμαζε. Κάπως έτσι τελικά κόλλησε κοροναϊό και τελικά στις 30 Ιουλίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Είχε χάσει τις αισθήσεις του και αμέσως διασωληνώθηκε ενώ τέθηκε σε καταστολή στην εντατική από τις 8 Αυγούστου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η σύζυγός της έγραψε στο Facebook ότι οι γιατροί την ενημέρωσαν πως «ξεμένουν» από επιλογές καθώς ο Γουάλας δεν καλυτέρευε, ενώ είχε υπογράψει εντολή μη ανάνηψης.

Η Τζέσικα Γουάλας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σύζυγός της είχε αρνηθεί αρχικά να κάνει το τεστ για να διαπιστώσει αν όντως πάσχει από κοροναϊό, ενώ έπαιρνε διάφορα σκευάσματα που δεν είναι ωστόσο ικανά για θεραπεία όπως βιταμίνη C, ψευδάργυρο, ασπιρίνη και ιβερμεκτίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως για αποπαρασίτωση στα ζώα. Η ουσία αυτή έχει προβληθεί από πολλούς αντιεμβολιαστές ως κατάλληλη θεραπεία για τον κοροναϊό ωστόσο στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς που την έχουν δοκιμάσει έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

«Ήταν τοσο ξεροκέφαλος. Δεν ήθελε να πάει στο γιατρό, για να μην είναι μέρος των στατιστικών για τα τεστ Covid», είπε η σύζυγός του.

Η ίδια, όπως είπε φορούσε μάσκα καθώς οι απόψεις της ήταν λιγότερο συντηρητικές από του συζύγου της.

«Ο Κάλεμπ μου έλεγε ότι ‘οι μάσκες δεν πρόκειται να σε σώσουν’, αλλά καταλάβαινε ότι ένιωθα πιο άνετη φορώντας τες», λέει.

Τον περασμένο χρόνο, ο Γουάλας είχε οργανώσει δύο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της «τυραννίας της Covid», όπως χαρακτήριζε τα lockdown, τις μάσκες και τα εμβόλια.

«Δείξτε μου τα επιστημονικά δεδομένα ότι οι μάσκες λειτουργούν. Δείξτε μου τα στοιχεία ότι τα lockdownλειτουργούν και το κλείσιμο των σχολείων», έγραφε τον περασμένο χρόνο στην σελίδα  του Facebook, SanAngeloFreedomDefenders, που είχε δημιουργήσει.