Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές το Σάββατο

Έρχονται βροχές την παραμονή το Σάββατο

Νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά αναμένεται αύριο, ωστόσο σε όλη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 20 έως 33 βαθμούς), 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.