Τατάρ: Ο Ερντογάν θα δώσει ισχυρά μηνύματα στις 20 Ιουλίου

Ισχυρά μηνύματα θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου από τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μέχρι στιγμής, είπε, 344 Ε/κ έχουν υποβάλει αίτηση στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”, ζητώντας επιστροφή της περιουσίας τους στα Βαρώσια.

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι “αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες… Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία”, είπε.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η παγίδα για την ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. “Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τ/κ θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του λαού”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “μπορεί να είναι καλύτερα αν υπάρχει μια συμφωνία με τους Ε/κ αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στους Ε/κ, να γίνουμε το μπάλωμά τους και στο μέλλον να εξαφανιστούμε, δεν θα μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια”.

Για την κάθοδο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι θα δοθούν ισχυρά μηνύματα, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη επίδειξη δύναμης και θα δείξουν “πόσο έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί Τουρκίας και τδβκ”.
Για τις αιτήσεις Ε/κ στην “Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας”, ζητώντας επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “επί του παρόντος έχουν υποβάλει αίτηση 344 άτομα”. “Εάν επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία μπορούν να υποβάλουν αίτηση περίπου 3000 άτομα”, ανέφερε.

Για τη βάση ντρόους στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “οι Ε/κ συνεχίζουν να εξοπλίζονται, παρά τις δυσκολίες αγοράζουν 300 εκ. ευρώ οπλισμό τον χρόνο. Αφού οι Ε/κ ενεργούν με τόση όρεξη για εξοπλισμό, πρέπει να λάβουμε κάποια στρατιωτικά μέτρα εδώ όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συμφωνία είναι εκεί. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο για σκοπούς προσγείωσης και απογείωσης και άμυνας για να δουν τι συμβαίνει στην περιοχή”.