«Ο Μήτογλου μπορεί να παίξει βασικός στην ΑΕΚ»

Ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου μίλησε για τον 21χρονο στόπερ

Ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου μίλησε για τον Γεράσιμο Μήτογλου που αποτέλεσε μια επένδυση για την ΑΕΚ. Μιλώντας στην ιστοσελίδα sdna.gr. Ο Πέτρου αναφέρθηκε στα αγωνιστικά στοιχεία του 21χρονου στόπερ: “Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο και αλτικό στόπερ. Παρά το ύψος του, ελέγχει απόλυτα το κορμί του. Ευέλικτος, “στρίβει” εύκολα, aggressive, με καλή αντίληψη του παιχνιδιού και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Με την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει, είναι σχεδόν αλάνθαστος. Νομίζω αυτά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχει ο Μήτογλου. Με την πολλή και σκληρή δουλειά που έκανε με την ομάδα και τους προπονητές του, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Θεωρώ πως πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο αμυντικό. Είναι ένα από τα δυνατά στόπερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του φέτος, βελτιώθηκε πολύ. Έχει προσόντα και όρεξη. Είναι δουλευταράς το παιδί και χαμηλών τόνων. Έχει πραγματικά όλο το πακέτο και με σκληρή δουλειά, μπορεί να φτάσει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο”, πρόσθεσε ο παλαίμαχος άσος.

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί ο Μήτογλου να καθιερωθεί άμεσα στην ΑΕΚ, ο Άκης Πέτρου δηλώνει με σιγουριά ότι:

“Μπορεί να παίξει βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και μείνει έτσι ταπεινός που είναι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Φυσικά και μπορεί να είναι ενδεκαδάτος και στην ΑΕΚ. Πρέπει να σας πω ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από το εξωτερικό για τον Μήτογλου”.

Όσο για τα στοιχεία που υστερεί ο δυναμικός στόπερ του Βόλου: “Το μόνο  που του λείπει είναι τα παιχνίδια. Δεν μπορείς να βρεις κάποιο στοιχείο που να πεις ότι ξεκάθαρα υστερεί. Ξαναλέω ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο αμυντικό αυτή τη στιγμή. Δεν ρισκάρει στο παιχνίδι του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν στόπερ”.

Ενώ για το πώς έφτασε στον Βόλο ο Μήτογλου: “Εμείς τον φέραμε από τον Αγροτικό Αστέρα πριν δύο χρόνια. Είχαμε παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια του, αλλά φυσικά πήραμε και συστάσεις για να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα για τον παίκτη. Είναι πολύ σημαντικό το τι παιδί είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο χαρακτήρας του, πέρα από τα προσόντα που έχει. Κομβικό ρόλο σε αυτό παίζει κι ότι προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Είναι προσγειωμένος ο Σίμος κι αν συνεχίσει έτσι, θα αφήσει εποχή στην Ελλάδα, κάτι που έλεγα από πέρυσι και για τον Δουβίκα. Ο Βόλος βοήθησε πάρα πολύ αυτά τα παιχνίδια, τους προσφέρει όλο το απαραίτητο περιβάλλον για να εξελιχθούν”.