Φίλης: Ο Τσίπρας με έδιωξε από το υπουργείο, γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει σε πολιτικές «εκκαθαρίσεις»

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, τα πεπραγμένα της τετραετίας Τσίπρα, όμως, φαίνεται ότι δημιουργούν ακόμα εντάσεις εντός της Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα δήλωσε ο Νίκος Φίλης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Παιδείας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων για ατολμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Παράλληλα, τονίζει ότι «έπρεπε να δώσουμε τη μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία» και χαρακτήρισε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία «χριστιανική κατήχηση».

Ο Νίκος Φίλης κάνει, επίσης, λόγο για την ανάγκη επανεξέτασης της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος «διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών».

Τέλος, ο νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει με εκκαθαρίσεις που έγιναν στο χώρο των θεολόγων. «Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας….»

Πηγή: iefimerida.gr