Ερντογάν: Μας λυπεί να βλέπουμε τον αιγυπτιακό λαό με το ζόρι μαζί με ελληνικό λαό

Μας λυπεί να βλέπουμε τον αιγυπτιακό λαό να είναι με το ζόρι με τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η στάση μας απέναντι στον αιγυπτιακό λαό είναι πολύ πολύ θετική. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε την ιστορική μας σχέση με την Αίγυπτο, όχι ως εχθροί αλλά ως φίλοι. Μας λυπεί να βλέπουμε τον αιγυπτιακό λαό να είναι με το ζόρι μαζί με τον ελληνικό λαό. Αυτό το είχα πει και παλαιότερα”.

“Έχει ξεκινήσει μια νέα διαδικασία. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν πρώτα με τις μυστικές υπηρεσίες και μετά με το ΥΠΕΞ. Θα συνεχίσουμε αναπτύσσοντάς τες”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για το δείπνο ιφτάρ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τις άλλες θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι άκουσε κατά πόσο υπάρχουν προβλήματα. “Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε αυτές τις θρησκευτικές κοινότητες και μειονότητες όπου το χρειάζονται”, ανέφερε.

Ερωτηθείς για την πρόταση για άρση της πατέντας εμβολίων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “δεν υπάρχει ζήλια στην επιστήμη, η επιστήμη είναι κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας, δεν είναι σωστό να λέμε ‘εμείς το δημιουργήσαμε και δεν το δίνουμε σε κανέναν’ για ένα θέμα που σχετίζεται με την ανθρώπινη υγεία. Ξεκινήσαμε με το κινέζικο εμβόλιο, επωφελούμαστε επίσης με το εμβόλιο που παρήγαγαν οι Γερμανοί και παρήχθη από τον κ. Ουγούρ (της BioNTech) και τη σύζυγό του και τώρα έχουμε διαπραγματευτεί με τον Πούτιν για το εμβόλιο Sputnik. Από εκεί θα λάβουμε ένα σοβαρό εμβόλιο και μετά εμείς θα κάνουμε κοινή παραγωγή. Ελπίζω ότι θα κάνουμε το τοπικό μας εμβόλιο και μπορώ να πω ότι θα είμαστε έτοιμοι να τα μοιραστούμε με ολόκληρο τον κόσμο”, ανέφερε.