Τα 95 έτη ζωής κλείνει η βασίλισσα Ελισάβετ, χωρίς τον Φίλιππο

Με μία νέα φωτογραφία της στην επίσημη σελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Instagram επισημαίνονται τα σημερινά 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από την εξής λεζάντα: «Η Βασίλισσα γεννήθηκε στις 2.40 π.μ. στις 21 Απριλίου 1926 στην οδό Bruton 17 στο Mayfair του Λονδίνου. Ήταν το πρώτο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας της Υόρκης, που αργότερα έγινε ο Βασιλιάς Γιώργος ΣΤ΄ και Βασίλισσα Ελισάβετ. Φέτος, η Αυτού Μεγαλειότητα παραμένει στο Κάστρο του Windsor, σε μια περίοδο Βασιλικού Πένθους μετά το θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου».

Η περίοδος πένθος της βασίλισσας για την απώλεια του επί σχεδόν 74 ετών συζύγου της λήγει στο τέλος της εβδομάδας.

Τις ευχές του μεταξύ άλλων απέστειλε μέσω Twitter στη βασίλισσα και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το πρόσωπό της και για την προσφορά της.

Οι επίσημοι εορτασμοί των γενεθλίων της βασίλισσας, που γίνονται κάθε Ιούνιο, έχουν και φέτος ματαιωθεί, για δεύτερη χρόνια, λόγω της πανδημίας.

Αυτός που δε θα έχει την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στη βασίλισσα είναι ο εγγονός της Δούκας του Σάσεξ Χάρι, ο οποίος επέστρεψε χθες στην Καλιφόρνια για να βρίσκεται κοντά στην έγκυο σύζυγο του Μέγκαν Μαρκλ, αφού είχε ταξιδέψει στη Βρετανία για να παραστεί το Σάββατο στην κηδεία του παππού του πρίγκιπα Φιλίππου.