Μητσοτάκης: Επιτυχές το άνοιγμα των Λυκείων με χρήση self test

Πετυχημένο χαρακτήρισε το σημερινό άνοιγμα των Λυκείων, με χρήση self test, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη σημερινή σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι απεδείχθη πως όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα. «Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα self test ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το μέτρο θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους, οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό. «Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο», κατέληξε.