Μεξικό: Ανακαλύφθηκαν οχτώ αποκεφαλισμένα πτώματα

Εκτιμάται ότι πρόκειται για πράξη του πολέμου των καρτέλ

Μια ακόμα φρικιαστική ανακάλυψη σημειώθηκε στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην Πολιτεία Μιτσοακάν στα δυτικά της χώρας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί και ιατροδικαστές ειδοποιήθηκαν μέσω ενός τηλεφωνήματος «για τον εντοπισμό άψυχων σωμάτων οκτώ ανδρών, οι οποίοι έφεραν τραύματα προφανώς προερχόμενα από βλήματα όπλων, καθώς και ακρωτηριασμούς», ανέφερε.

Όπως αποκαλύφθηκε από μια πηγή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα τα πτώμα ήταν αποκεφαλισμένα. Τα πτώματα εγκαταλείφθηκαν σε μια ορεινή και αραιοκατοικημένη περιοχή του δήμου Ακουιλίγια, όπου είχαν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες επιθέσεις από το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Τζαλίσκο» (CJNG).

Στην πολιτεία Μιτσοακάν επιχειρούν τοπικές συμμορίες καρτέλ που διαλύθηκαν πριν από λίγα χρόνια και ομάδες του CJNG, που εδρεύουν στη γειτονική Πολιτεία Τζαλίσκο.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών.