Ιταλός μαφιόζος εντοπίστηκε επειδή ανέβαζε μαγειρικά βίντεο στο YouTube!

21

Δεν σκέφτηκε πολύ καλά πριν γίνει… YouTuber

Ένας Ιταλός μαφιόζος φαίνεται ότι προσπαθούσε να περάσει την ώρα του στην κρυψώνα του από την αστυνομία και θέλησε να επιδείξει τις δεξιότητές του στη μαγειρική μέσω  YouTubeμόνο που αυτό τελικά οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του.

Ο μαφιόζος Μαρκ Φερέν Κλάουντε Μπιάρτ ζούσε μια ήσυχη ζωή στην πόλη Μπόκα Τσίτσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Διέφευγε τη σύλληψη από το 2014, καθώς φέρεται να διακινούσε κοκαΐνη στην Ολλανδία για λογαριασμό της φατρίας Cacciola που είναι παρακλάδι της Ντραγκέτα. Κάποια στιγμή όμως άρχισε να ανεβάζει μαγειρικά βίντεο στο YouTube. Παρότι έκρυβε προσεκτικά το πρόσωπό του, ο επίδοξος YouTuber απέτυχε να συγκαλύψει τα τατουάζ του σώματός του. Το φερόμενο μέλος της διαβόητης ιταλικής εγκληματικής οργάνωσης Ντραγκέτα συνελήφθη στη Δομινικανή Δημοκρατία την περασμένη Τετάρτη και εκδόθηκε στην Ιταλία.

Η Ντραγκέτα θεωρείται μία από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο, επειδή ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης κοκαΐνης που εισέρχεται στην Ευρώπη, ενώ η έδρα της βρίσκεται στην Καλαβρία. Το φερόμενο αφεντικό της οργάνωσης, Luigi Mancuso, 66 ετών, είναι γνωστό ως «Ο Θείος».