Βόρεια Κορέα: Επανεμφανίστηκε η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από ένα χρόνο

22

Ποια στοιχεία έχουν γίνει γνωστά για την Ρι Σολ Γιού

Η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρι Σολ Γιού συνόδευσε τον στον σύζυγό της σε μια συναυλία την Τρίτη για να τιμήσει τα γενέθλια του εκλιπόντα πατέρα του Κιμ και πρώην ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η Ρι συχνά συνόδευε τον Κιμ σε μεγάλες εκδηλώσεις στο παρελθόν, αλλά δεν είχε εμφανιστεί από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Η απουσία της είχε προκαλέσει εικασίες για την υγεία της ή για πιθανή εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι η πρώτη κυρία της Βόρειας Κορέας απέφευγε να εμφανιστεί δημοσίως  λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό και ότι ίσως περνούσε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της.

Το ζευγάρι μπήκε στο Θέατρο Τέχνης Μανσουάντε μαζί την Τρίτη υπό «βροντέρες επευφημίες» από το κοινό. Φωτογραφίες τους έδειχναν να είναι γελαστοί εν μέσω παρευρισκομένων χωρίς μάσκες ή κοινωνικές αποστάσεις.

Ποια είναι η Ρι Σολ Γιού

Η Ρι προέρχεται από μια οικογένεια ανώτερης τάξης, με τον πατέρα της να είναι καθηγητής και η μητέρα της μαία, σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σεόνγκ Τσανγκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, φέρεται να είναι 31 ετών και ήταν προηγουμένως τραγουδίστρια στην ορχήστρα Ουνχάσου- ένα ελίτ συγκρότημα των οποίων τα μέλη επιλέγονται από το κράτος.

Πιστεύεται ότι παντρεύτηκε τον Κιμ το 2009, με τον γάμο να διοργανώνεται βιαστικά από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ που είχε αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2008.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, το ζευγάρι έχει τρία παιδιά μαζί.

Ο πρώην σταρ του NBA, Ντένις Ρόντμαν, είχε προηγουμένως αποκαλύψει ότι το ζευγάρι είχε μια μικρή κόρη με το όνομα Γιου Αε, προσθέτοντας ότι ο Κιμ ήταν «καλός μπαμπάς» μαζί της.