Τέλος του Ντοναλντ Τραμπ για πάντα από το Twitter

30

Δεν θα του επιτραπεί να επιστρέψει στην αγαπημένη του πλατφόρμα

Δεν θα δούμε ποτέ ξανά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitterόπως έκανε γνωστό ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο Νεντ Σέγκαλ δήλωσε ότι η απόφαση αποκλεισμού του Τραμπ ύστερα από επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία, δεν θα αρθεί ακόμη και αν αυτός θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός», δήλωσε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι», πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc. Τον Ιανουάριο, μετά την εισβολή των οπαδών του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου στο Καπιτώλιο, το Twitter ανέστειλε και στη συνέχεια διέγραψε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παράλληλα διέγραψε πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν άρεσε σε οπαδούς του, ούτε σε ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως αυτό δεν φαίνεται να πτόησε το Twitter καθώς οι αριθμοί των χρηστών του αυξήθηκαν πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.