ΗΠΑ: Ζητούν ένορκη κατάθεση από τον Ντόναλντ Τραμπ

38

Η δίκη του Τραμπ πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα

Ένορκη κατάθεση από τον Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν σήμερα οι Δημοκρατικοί βουλευτές που έχουν αναλάβει το ρόλο των κατηγόρων στη δίκη εναντίον του πρώην προέδρου στη Γερουσία. Η επιτροπή εξετάζει τις ευθύνες που έχει ο Τραμπ σχετικά με τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του στις 6 Ιανουαρίου.

«Δεδομένου ότι αμφισβητείτε αυτούς τους βάσιμους ισχυρισμούς, σας γράφω για να σας καλέσω να καταθέσετε ενόρκως, είτε πριν ή κατά τη διάρκεια της δίκης στη Γερουσία, όσον αφορά τη συμπεριφορά σας στις 6 Ιανουαρίου 2021», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Τραμπ και τους δικηγόρους του ο επικεφαλής των κατηγόρων, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν.

Η δίκη του Τραμπ, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου λόγω εκτεταμένης εκλογικής απάτης, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να «αγωνιστούν» σε ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε λίγο πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν στις ταραχές.