Ο Σάντερς έβγαλε 1.8 εκατ. δολάρια σε πέντε μέρες χάρη στο διάσημο meme του!

Τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό

Σε… χρυσό μετέτρεψε την δημοφιλία του memeτου που τρέλανε όλον τον πλανήτη! Ο Μπέρνι Σάντερς, ο Αμερικανός Γερουσιαστής που έγινε viralμετά την εμφάνισή του στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, κατάφερε να κερδίσει 1,8 εκατ. δολάρια μέσα σε πέντε μόλις μέρες χάρη στα memeπου δημιουργήθηκαν με την εικόνα του.

Φυσικά, το ποσό αυτό προορίζεται για καλό σκοπό ώστε να χρηματοδοτηθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις στην πολιτεία του, το Βερμόντ.

Η εικόνα του Σάντερς από την ορκωμοσία του Μπάιντεν με τα χειροποίητα μάλλινα γάντια, την μάσκα και το αθλητικό μπουφάν έγινε γρήγορα viralστο διαδίκτυο με την φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου να έχει μπει σε κάθε είδους meme. Ο Σάντερς και η ομάδα του αποφάσισε να δημιουργήσει μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, φούτερ κ.α. με αυτήν την φωτογραφία και να τα πουλήσει ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουν φιλανθρωπικές οργανώσεις του Βερμόντ.

Τα αντικείμενα προς πώληση ανέβηκαν στη σελίδα του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και ξεπουλήθηκαν σε λιγότερο από 30 λεπτά! Το στοκ ανανεώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και μέχρι την Δευτέρα είχε εξαντληθεί και πάλι. Τελικά, μέσα σε πέντε μόνο μέρες κατάφεραν να συγκεντρωθούν 1,8 εκατ. δολάρια!

«Έχουμε ενθουσιαστει από όλη αυτή τη δημιουργικότητα που είδαμε την περασμένη εβδομάδα και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ιντερνετική μου φήμη για να βοηθήσουμε ανθρώπους του Βερμόντ που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Σάντερς σε μια ανακοίνωσή του.