ΗΠΑ: 15χρονος στραγγάλισε την μητέρα του ύστερα από καβγά για τους βαθμούς του σχολείου

85

Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του

Σε 45 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας έφηβος από την Φλόριντα αφού ομολόγησε ότι στραγγάλισε και σκότωσε τη μητέρα του και στην συνέχεια την έθαψε κάτω από μια εστία φωτιάς.

Η καταδίκη του Γκρέγκορι Ράμος για ανθρωποκτονία α’ βαθμού θα επανεξεταστεί μετά από 25 χρόνια ενώ θα είναι σε αναστολή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Ράμος, 17 ετών σήμερα, ήταν 15 ετών το 2018 όταν καβγάδισε πολύ άσχημα με την μητέρα του για τους βαθμούς του στο σχολείο. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως στραγγάλισε την 46χρονη Γκέιλ Κλίβενγκερ και μετά τηλεφώνησε σε δυο φίλους του για να τον βοηθήσουν να θάψει το πτώμα. Στο τέλος σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι.

Στη δίκη, ο δικηγόρος του 17χρονου ανέφερε πως έχει μετανιώσει για έγκλημά του και προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα στη φυλακή.

Ο Γκρέγκορι Ράμος κάλεσε την αστυνομία όταν έφτασε στο σπίτι του από το σχολείο, στις 2 Νοεμβρίου 2018. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τους είπε πως όταν γύρισε σπίτι κατάλαβε ότι έχει γίνει ληστεία. Επίσης υποστήριξε πως η μητέρα του έλειπε, αλλά το αυτοκίνητό της βρισκόταν ακόμη στο δρόμο. Κατόπιν ανακρίσεων, άλλαξε την ιστορία του, λέγοντας πως οι δυο τους μάλωσαν για έναν κακό βαθμό που πήρε στο σχολείο και πως στη διάρκεια του καβγά, την στραγγάλισε. Όπως είπε, χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για να το καταφέρει. Αμέσως μετά τηλεφώνησε σε δυο φίλους του για να το βοηθήσουν να καλύψει την δολοφονία.

«Είναι φοβερά μεταμελημένος και μετανιώνει τις πράξεις τους κάθε μέρα», είπε ο Μάθιου Φίλιπς, προσθέτοντας πως ο 17χρονος «προσπαθεί να γίνει παραγωγικός, ενώ βρίσκεται προφυλακισμένος, τελείωσε το σχολείο του».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ράμος ήταν δακρυσμένος όταν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους συγγενείς του για τις πράξεις του αλλά δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί.