Νταντσένκο ο εκλεκτός της ΑΕΚ για δεξιά

Ο 26χρονος Ουκρανός φουλ μπακ της Ρούμπιν Καζάν αναμένεται να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι – Επιβεβαιώνει η ΑΕΚ τις συζητήσεις

Ο Ολεγκ Νταντσένκο θα είναι ο δεξιός μπακ – χαφ που θα πλαισιώσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν τους Μπακάκη και Ραντόνια στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ο 26χρονος Ουκρανός φουλ μπακ αναμένεται να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Ο παίκτης που εχει ύψος 1.78 ανήκει στην Ρούμπιν Καζάν και το πρώτο μισό της σεζόν αγωνιζόταν με την μορφη δανεισμού στην Ούφα, ομάδα από την όποια η ΑΕΚ απέκτησε και τον Νεντελτσιάρου τον Οκτώβριο. Ο Παναγιώτης Κονέ κατέληξε στην συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζοντας αρκετούς παίκτες και αναζητώντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε ο δεξιός μπακ που να έρθει να συμπληρώνει τον Μπακάκη αλλά και τον Ραντόνια και παράλληλα να μπορεί να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον Λιβάι Γκαρσία που θα αγωνίζεται μπροστά του. Ο Νταντσένκο ξεχωρίζει για το επιθετικό του παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως αγωνιζόμενος σε μια μέτρια ομάδα έχει ήδη 5 ασιστ στο Ρωσικό πρωτάθλημα ενώ έχει μέσο όρο έξι σέντρες στο παιχνίδι. Μάλιστα είναι ο πρώτος μπακ σε ασίστ στη Ρωσία και τέταρτος σε ασίστ ανεξάρτητα από θέση σε όλο το πρωτάθλημα. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει ντρίμπλα και ανοικτά και κλειστά, καλή μεταβίβαση και οι σέντρες του είναι καλές ακόμη και υπό πίεση.

Ο Κονέ έψαχνε έναν παίκτη που να μην δίνει στον αντίπαλο την πολυτέλεια να ρίχνει όλο το βάρος στον Γκαρσία και να αφήνει το δεξί μπακ ή αν το κάνει η ΑΕΚ να έχει παίκτη που να τον τιμωρεί. Αλλωστε όπως φάνηκε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μπακάκης σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε μόνος του εκμεταλλευόμενος την προσήλωση του Ατρομήτου στον Γκαρσία και από δύο δικές του σέντρες προήλθε ένα γκολ κι ένα δοκάρι. Βάσει αυτού του χαρακτηριστικού λοιπόν κατέληξε σε μια λίστα από την οποία προχώρησε η απόκτηση του Νταντσένκο για τον οποίο έγινε έρευνα σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι ο 26χρονος Ουκρανός έχει καλές επιστροφές αφού είναι γρήγορος και είναι και aggresive στο αμυντικό κομμάτι ξεκινώντας πίεση από ψηλά. Αμυντικά είναι επαρκής αλλά το δυνατό του σημείο είναι τα καλά χτυπήματα στην επίθεση όπου εκτελεί συνήθως τα κόρνερ και τα φάουλ της ομάδας του. Μετράει 21 διεθνείς συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Ουκρανίας Κ21 ενώ στην Καζάν πήγε το καλοκαίρι του 2019 με μεταγραφή από την Σαχτάρ με την οποία κατέκτησε το νταμπλ το 2019 χωρίς να έχει βασικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και αν θελήσει να τον αποκτήσει έχει οριστεί οψιόν αγοράς αφού ο παίκτης ζήτησε επίμονα να φύγει από την Ούφα διακόπτοντας τον δανεισμό παρότι ήταν βασικός κι από τους λίγους διακριθέντες της ομάδας έχοντας 18 συμμετοχές με 5 ασίστ. Η διαδικασία της διακοπής του δανεισμού ήταν και ο βασικός λόγος της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της μεταγραφής αφού εδώ και μέρες ο Παναγιώτης Κονέ είχε επιλέξει τον Νταντσένκο σε συνενόηση με τον Χιμένεθ και η διοίκηση είχε δεχτεί την εισήγηση.

Η μεταγραφή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα και ο παίκτης να έρθει άμεσα στην Αθήνα. Μάλιστα και η ΠΑΕ επιβεβαιώνει ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις μαζί του.