Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο μετρό του Λονδίνου

116

Ο ένας πάνω στον άλλο σε ώρα αιχμής

Την ώρα που η Βρετανία έχει να αντιμετωπίσει το νέο υπερμεταδοτικό στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο έχει φέρει χιλιάδες νέα κρούσματα, οι εικόνες από το μετρό του Λονδίνου δεν ανταποκρίνονται σε αυτήν την πραγματικότητα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter από ανταποκριτή του BBC, σε ώρα αιχμής το πρωί της Πέμπτης οι επιβάτες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον και φυσικά δεν τηρείται καμία απόσταση.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ένας στους 30 κατοίκους έχει μολυνθεί από κοροναϊό, οι εικόνες συμφόρησης στα βαγόνια μετρό κρούουν τον κώδωνα για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και αναγκάζονται να μεταφέρουν ασθενείς σε ξενοδοχεία.

Το NHS επιβαρύνεται από τις χιλιάδες καθημερινά εισαγωγές, ενώ oι εντατικές πλήττονται από την υπερπληρότητα.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό από την υπηρεσία συγκοινωνιών του Λονδίνου 62 εργαζόμενοι έχουν καταλήξει εξαιτίας του κοροναϊού. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της μόλυνσης από τη νόσο.

Ως συνέπεια της αυτοαπομόνωσης, παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σκηνικού συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς.