Ο Λαγός καταψήφισε τις κυρώσεις κατά τις Τουρκίας

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ήταν από τα τρία μέλη του Ευρωκοινοβουλίου που αρνήθηκε να καταδικάσουν τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Στο σκεπτικό του Λαγού, η απόφασή του τεκμηριώνεται βάσει της “υποκριτικής χρηματοδότησης της Γερμανίας προς την Τουρκία”, αναφέροντας πως “η Τουρκία δεν μπορεί να σταματήσει με τη συλλογή κάποιων υπογραφών”, ενώ ζητά απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί, ένα αίτημα δηλαδή που… περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του ΕΚ!.

Στο επίμαχο ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη με ψήφους 631 υπέρ, τρεις κατά και 59 αποχές, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν εμφατικά τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στο προάστιο των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και προειδοποίησαν με ιστορική πλειοψηφία, πως οι ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή υπονομεύουν τις προοπτικές για μια συνολική επίλυση του Κυπριακού, με τις κυρώσεις πλέον να είναι ορατές προς την κυβέρνηση Ερντογάν

Οι 3 ψήφοι κατά του ψηφίσματος, προήλθαν απο τους ακροδεξιούς στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίοι αυτοαποκαλούνται “αντιευρωπαϊστές” και προσπάθησαν να “διαφοροποιηθούν” με αυτό τον τρόπο. Δεν έπραξαν βέβαια αναλόγως στα ψηφίσματα κατά των αμβλώσεων στην Πολωνία και κατά των μεθοδεύσεων του Όρμπαν κατά της ελευθερίας του λόγου στη χώρα του.

Συγκεκριμένα καταψήφισαν, ο Τσέχος Ιβάν Νταβίντ, ο Ολλανδός Μαρσέλ ντε Γκράαφ από την ακροδεξιά πολιτική ομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” και ο καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, για τον οποίο εκκρεμεί η άρση της ασυλίας του στο ΕΚ.