Τέξας: Κρατούμενοι φορτώνουν νεκρούς του Covid σε ρυμουλκούμενα φορτηγά ψυγεία (VIDEO)

Σαρώνει ο κοροναϊός στην πολιτεία του Τέξας

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως από το Τέξας, το οποίο πλήττεται από τον κοροναϊό.

Εκεί, κρατούμενοι φαίνονται να φορτώνουν θύματα του κοροναϊού από ένα υπερπλήρες νεκροτομείο στο Ελ Πάσο σε φορτηγά ψυγεία και να στοιβάζουν τις σορούς σε παραταγμένα ρυμουλκούμενα.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές οι κρατούμενοι πληρώνονται με δύο δολάρια την ώρα γι’ αυτή αποστολή μετά από σχετική έκκληση της περιφέρειας του Ελ Πάσο, καθώς καλπάζει η πανδημία της Covid-19 στο Τέξας. Οκτώ ρυμουλκούμενα ψυγεία και ομάδες τεσσάρων έως δέκα κρατουμένων έχουν επιστρατευτεί εδώ και μία εβδομάδα για τη μεταφορά του υψηλού αριθμού των θυμάτων του κοροναϊού, ενώ θα καταφθάσουν κι άλλα ψυγεία, όπως αναφέρει η NewYorkPost.

Την Δευτέρα το Τέξας ξεπέρασε το θλιβερό ορόσημο των 20.000 νεκρών της Covid-19, ενώ δραματικές είναι οι συνθήκες και στα νοσοκομεία.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μια νοσηλεύτρια περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ίδια και συνάδελφοί της στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ελ Πάσο. Η Λαβάνα Ρίβερς εργάζεται σ’ έναν ειδικό τομέα της κλινικής, που το προσωπικό τον έχει βαφτίσει «ο λάκκος» και όπου καταλήγουν τα βαρύτερα περιστατικά της Covid-19, εκείνα που τα έχουν ξεγραμμένα.

«Από την πρώτη μέρα που έπιασα δουλειά εκεί μου είπαν ότι όποιος μπαίνει στο “λάκκο” δεν ξαναβγαίνει ζωντανός. Ήμουν πολύ αφελής και νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλό, αλλά οι ασθενείς είναι τόσο βαριά άρρωστοι, που δεν υπάρχει τίποτε που μπορείς να κάνεις πια γι’ αυτούς», είπε.

Όπως λέει η ίδια ο «λάκκος» είναι ουσιαστικά προθάλαμος του νεκροτομείου για ασθενείς ακόμη και νεαρής ηλικίας, ένας εκ των οποίων ήταν 41 ετών και ένας άλλο 29! Κι όπως καταγγέλλει, η γραμμή που είχαν δώσει οι υπεύθυνοι της κλινικής είναι να επιχειρείται μόλις τρεις φορές καρδιοπνευμονική ανάνηψη των βαριά ασθενών του κορωνοϊού: «Τρεις φορές ΚΑΡΠΑ, δηλαδή έξι λεπτά. Ούτε ένας ασθενής δεν τα κατάφερε», είπε.