Δικαστές απέρριψαν τις προσφυγές Τραμπ σε Μίσιγκαν και Τζόρτζια

28

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει τη διαδικασία σε όσες Πολιτείες χάνει στο νήμα

Σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προεκλογικού επιτελείου του με το οποίο απαιτούσε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών ΗΠΑ 2020.

Συγκεκριμένα, δικαστής στην Πολιτεία της Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να μην καταμετρηθούν ψήφοι στην κομητεία της Σαβάνα. Η ομάδα του προέδρου κατήγγειλε παρατυπία στη διαδικασία καταμέτρησης, ωστόσο ο δικαστής Τζέιμς Μπας απέρριψε την προσφυγή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το CNN, έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την καταμέτρηση ψήφων στο Μίσιγκαν. Η δικαστής Σίνθια Στέφενς εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη, καθώς η πλευρά Τραμπ δεν παρουσίασε επαρκή στοιχεία για να στηρίξει την προσφυγή της. Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις Πολιτείες-πεδία μάχης.

Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε πιο διευρυμένη πρόσβαση των εκπροσώπων της στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στην Πολιτεία, η οποία έχει γείρει υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου. Έτσι, το αίτημα του Αμερικανού προέδρου απορρίπτεται και σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η έγγραφη δικαστική απόφαση για το θέμα.