Διαχώρισαν με επιτυχία σιαμαία κοριτσάκια που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι

33

Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σιαμαίων

Ύστερα από μια άκρως απαιτητική εγχείριση που διήρκησε 24 ώρες δύο κοριτσάκια εννέα μηνών που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν επιτυχημένα στο Παιδικό Νοσοκομείο UC Davis στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τα κοριτσάκια, η Αμπιγκέιλ και η Μικαέλα Μπασίνσκι, έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρτητες ζωές. Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν μία 24ωρη χειρουργική επέμβαση για να χωρίσουν μεγάλες φλέβες και εγκεφαλική ύλη που συνέδεαν τα δίδυμα και στη συνέχεια να ανακατασκευάσουν τα κρανία τους, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το νοσοκομείο.

Η μαμά των κοριτσιών, η Λίλια Μίροσνικ, 33 ετών, δημοσίευσε ολόκληρο το ταξίδι των διδύμων στο Instagram και μοιράστηκε μια φωτογραφία των δύο μωρών της πριν από τη χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Today, οι γονείς έμαθαν την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ότι τα μωρά είχαν μια σπάνια πάθηση γνωστή ως craniopagus και ότι τα κορίτσια θα γεννηθούν συνδεδεμένα στο κεφάλι. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα γεννιούνται συνήθως με τα κρανία τους συντηγμένα και μοιράζονται κάποιο εγκεφαλικό ιστό, αλλά έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους.

«Τα σιαμαία δίδυμα είναι ήδη εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, αλλά τα δίδυμα με την πάθηση craniopagus είναι ακόμη πιο σπάνια», δήλωσε το νοσοκομείο. «Μόνο το 2% των σιαμαίων διδύμων γεννιούνται ενωμένα στο κεφάλι. Τα δίδυμα Craniopagus εμφανίζονται σε περίπου μία στις 2.5 εκατομμύρια γεννήσεις».

Μία ομάδα περισσότερων από 30 επαγγελματιών χειρουργικής συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση-άθλο.