Η Πελόζι θα θέσει θέμα ψυχικής υγείας του Τραμπ

18

Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, με αφορμή την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ από τον νέο κοροναϊό.

Η Πελόζι ζήτησε από το Κογκρέσο να γίνει συζήτηση την Παρασκευή, προκειμένου να εκτιμηθεί αν η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου υπάγεται στις διατάξεις της 25ης τροπολογίας. Η κίνηση της Πελόζι έρχεται λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τους ρεπόρτερ να καλύψουν το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πελόζι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κοροναϊού στον οργανισμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι διέφυγε τον κίνδυνο και ότι είναι πάνω από 72 ώρες χωρίς συμπτώματα της Covid-19. «Είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι πολύ νεώτερος», δήλωσε στο Fox χαρακτηριστικά.