Ανέστης: Πολύ ποιοτικός παίκτης ο Τάνκοβιτς, θα βοηθήσει την ΑΕΚ

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιάννης Ανέστης κατάλαβε από πρώτο χέρι τι εστί Μουαμέρ Τάνκοβιτς, αφού στο παιχνίδι της Γκέτεμποργκ με τη Χάμαρμπι, ο Σουηδός ακραίος επιθετικός σημείωσε χατ τρικ.

Πλέον, ο Τάνκοβιτς θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον Ανέστη να κάνει λόγο για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα βοηθήσει την Ένωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, νυν της Γκέτεμποργκ, Γιάννης Ανέστης, στην εφημερίδα ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ:

“Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Εξαιρετικά ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια του. Είναι ένας εξτρέμ που το έχει το γκολ. Και το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα, είναι πως έχει την δυνατότητα να εκτελέσει και με τα δυο του πόδια. Έχει πολύ καλό σουτ και γενικώς πολύ καλά τελειώματα στις φάσεις. Κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς που είχε στο σουηδικό πρωτάθλημα”.

Όσο για την θέση που μπορεί να αγωνιστεί ο Τάνκοβιτς: “Είναι ποδοσφαιριστής που κυρίως ξεκινάει τις προσπάθειες του από τα άκρα. Αλλά με την Χάμαρμπι έχει αγωνιστεί και ως ακραίος επιθετικός, αλλά και στον άξονα ως δεκάρι. Όταν παίζει στα άκρα, συνήθως έπαιζε στα αριστερά. Όμως μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει και δεξιά. Έχει σημαντικό πλεονέκτημα διότι εκτελεί και με τα δυο του πόδια”.

Για το «όνομα» του Τάνκοβιτς στη Σουηδία: “Στην Σουηδία έχει εξαιρετικό όνομα. Όλοι λένε τα καλύτερα γι αυτόν. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά και να έχει ανάλογα στατιστικά όπως και εδώ στο σουηδικό. Θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο. Όμως θεωρώ πως και τις κλειστές άμυνες που θα βρει απέναντί του στην Ελλάδα, μπορεί να την διασπάσει. Έχει την ποιότητα με την μπάλα στα πόδια του”