Χονγκ Κονγκ: Οργή για την άγρια σύλληψη 12χρονου κοριτσιού (VIDEO)

 

 

 

 

Το βίντεο έχει γίνει viral ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων

Ένα βίντεο που καταγράφει την άγρια σύλληψη ενός 12χρονου κοριτσιού στο Χογνκ Κονγκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στο κρατίδιο.

Στο βίντεο που προβάλλεται συνεχώς στα ΜΜΕ και μοιράζεται ασταμάτητα στο socialmedia, βλέπουμε αστυνομικούς μονάδων καταστολής που προσπαθούν να απομονώσουν μια ομάδα διαδηλωτών στο πλαίσιο μιας μεγαλειώδους συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε κατά του νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας που έχει επιβάλλει η Κίνα. Μεταξύ αυτών φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί και η 12χρονη η οποία στη συνέχεια προσπαθεί να τρέξει μακριά από τους αστυνομικός. Ένας εξ αυτών την ρίχνει τελικά στο έδαφος και άλλοι αστυνομικοί πέφτουν από πάνω της και τη συλλαμβάνουν ενώ απομακρύνουν πολίτες που βρίσκονται στο σημείο και διαμαρτύρονται.

Το κοριτσάκι μάλιστα φαίνεται πως δεν συμμετείχε καν στην πορεία, αλλά όπως λέει η μητέρα του είχε βγει έξω για να αγοράσει είδη για το μάθημα των καλλιτεχνικών. Όπως τόνισε η κόρη της και ο 20χρονος αδερφός της αγόραζαν είδη για το μάθημα των καλλιτεχνικών και το κορίτσι έτρεξε επειδή φοβήθηκε. Η μητέρα του κοριτσιού είπε στην AppleDaily ότι σκοπεύει να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς.

Η μικρή φέρει μώλωπες από τη βία που άσκησαν σε βάρος της οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία από τον πλευρά της, σε μια δήλωση που ήρθε μετά την ανάρτηση του βίντεο επιβεβαιώνει τη σύλληψη της 12χρονης λέγοντας πως έτρεξε «με ύποπτο τρόπο» και πως οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν την «ελάχιστη, αναγκαία βία» για να την συλλάβουν.

Επίσης η κυβέρνηση σχολίασε πως οι πολίτες που μετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση αγνόησαν τις συμβουλές της αστυνομίας να μην προχωρήσουν σε παράνομες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας και σε παραβιάσεις το νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας κατά του οποίου και διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση «καταδικάζει έντονα αυτές τις παράνομες και εγωιστικές πράξεις». «Η αστυνομία εκπλήρωσε τα νόμιμα καθήκοντά της και προχώρησε άμεσα σε αποφασιστικές ενέργειες για να συλλάβει τους δράστες».

Συνολικά, περί τα 300 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή, η συντριπτική πλειοψηφία για συμμετοχή σε παράνομες δημόσιες συναθροίσεις.