Κοροναϊό: 19χρονος ασυμπτωματικός ασθενής εμφάνισε ξαφνικά διαβήτη τύπου 1

Οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν την συσχέτιση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψαν οι επιστήμονες στην Γερμανία, όπου ένας 19χρονος ασυμπτωματικός ασθενής με Covid- 19 εμφάνισε διαβήτη χωρίς να έχει καμία προδιάθεση γι’ αυτό.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», σύμφωνα με τους γιατρούς στο Κίελο, ο νεαρός Γερμανός εμφάνισε διαβήτη τύπου 1, τον λεγόμενο ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη. Ο ασθενής παρουσιάστηκε στα επείγοντα με διαβητική κετοξέωση, χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ είχαν εντοπιστεί αντισώματα του νέου κοροναϊού στον οργανισμό του σχεδόν πριν από δύο μήνες, όπως αναφέρει ο Ματίας Λάουντες του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Schleswig-Holstein στο Kίελο .

Ωστόσο, ο ασθενής δεν είχε προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης σε επιστολή τους στην ιατρική επιθεώρηση «Ναture Metabolism».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διαβητική κετοξέωση είναι μία οξεία, σοβαρή και απειλητική για τη ζωή επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη, η οποία οφείλεται στην έλλειψη της ινσουλίνης.

Τώρα οι Γερμανοί ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο νέος κοροναϊός προκάλεσε σοβαρές διαταραχές στο μεταβολισμό του 19χρονου άνδρα χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα.