Οι τρεις υποψήφιοι αντιπαλοι της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa League

 

Σεντ Γκάλεν, Μπόντο Γκλομτ ή Ζαλγκίρις και Ντουνάτσκα Στρέντα ή Γιάμπλονετς – Δείτε με ποιους μπορούν να κληρωθουν αν περάσουν οι Αρης και ΟΦΗ – To μεσημέρι στις 2 η κλήρωση

Στο 4ο γκρουπ τοποθέτησε την ΑΕΚ η ΟΥΕΦΑ ενόψει της αυριανής κλήρωσης του Europa League. H Ενωση θα κληρωθεί με μία εκ των Σεντ Γκάλεν, Μπόντο Γκλομτ ή Ζαλγκίρις και Ντουνάτσκα Στρέντα ή Γιάμπλονετς που είναι οι αδύναμες το γκρουπ και σίγουρα δεν επιθυμεί την Ελβετική ομάδα παρότι φυσικά δεν φοβάται καμία από τις τρεις. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας θα είναι μονός και γηπεδούχος θα είναι οποιος βγει πρώτος στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη (1/9) στις 2 το μεσημέρι.

Όσο για τον Άρη, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα, πιθανοί του αντίπαλοι είναι η νικήτρια του ζευγαριού Γρανάδα – Τέουτα, η νίκητρια του Ρεμς – Σερβέτ και η Ριέκα.

 Τέλος, αν ο ΟΦΗ περάσει τον Απόλλωνα Λεμεσού θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Προγκρές-Βίλεμ, Μπάνια Λούκα – Ρίο Άβε ή Χάμαρμπι – Λεχ Πόζναν.
Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση της ΑΕΚ για την αυριανή κλήρωση:

Η ελβετική Σεντ Γκάλεν ή μία από τις δύο ομάδες, που θα προκύψουν από τα δύο ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού γύρου Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) και Ντουνάιτσκα Στρέντα (Σλοβακία) – Γιάμπλονετς (Τσεχία), θα βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του UEFA Europa League, μετά τη σημερινή κλήρωση, που θα διεξαχθεί στις δύο το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας.

Αργά χθες το βράδυ η UEFA χώρισε τις ομάδες σε οχτώ υπογκρούπ με την ομάδα μας να τοποθετείται στο τέταρτο μαζί με τις επίσης ισχυρές και άρα όχι υποψήφιες αντιπάλους ΛΑΣΚ (Αυστρία) και Μίλαν ως ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού με την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς.

Η ΑΕΚ θα μετάσχει με το νούμερο 3 που θα καθορίσει αυτόματα την κλήρωση στα έξι πρώτα γκρουπ αφού θα βγαίνει το μπαλάκι 1,2,3 από τους ισχυρούς και 4,5,6 από τους θεωρητικά ανίσχυρους. Διαφορετική θα είναι η διαδικασία στα υπογκρούπ 7 και 8 γιατί αποτελούνται από οχτώ ομάδες.

Αν το μπαλάκι 3 από τα έξι πρώτα γκρουπ τραβηχτεί πρώτο, τότε η ΑΕΚ όπως και οι υπόλοιπες τρίτες των έξι υπογκρούπ θα είναι γηπεδούχες στον μονό προκριματικό και σε αντίθετη περίπτωση φιλοξενούμενες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες και του τρίτου προκριματικού, όπως και των πλέι-οφ στο Europa League, είναι μονοί, ημερομηνία διεξαγωγής είναι η 24η Σεπτεμβρίου και το ποιος θα είναι γηπεδούχος θα κριθεί από τη σημερινή κλήρωση ανάλογα με το πώς θα βγουν τα μπαλάκια από το μεσαίο ποτ της κλήρωσης.

Η ΑΕΚ μαζί με τον αντίπαλό της, που θα προκύψει από τη σημερινή κλήρωση, θα μετάσχει ως ζευγάρι και στην κλήρωση των πλέι οφ του UEFA Europa League στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι ακόμα οριστικό αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους της κλήρωσης.

Στη σημερινή κλήρωση μετέχει και ο ΟΦΗ ως ζευγάρι με τον Απόλλωνα Λεμεσού και με υποψήφιους αντιπάλους τις ομάδες που θα προκριθούν από τα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού Προγκρές – Βίλεμ, Μπάνια Λούκα – Ρίο Αβε και Χάμαρμπι-Λεχ Πόζναν.

Επίσης οι πιθανοί αντίπαλοι του Αρη είναι στο τρίτο υπογκρούπ η Ριέκα και οι ομάδες που θα προκριθούν από τα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού Τέουτα-Γρανάδα και Σερβέτ-Ρεμς.

Καλή τύχη και καλή επιτυχία στις ομάδες μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!