ΗΠΑ: Οι δικηγόροι που απειλούσαν διαδηλωτές με όπλα ήταν επίτιμοι καλεσμένοι του Τραμπ!

Το ζευγάρι των λευκών Αμερικανών μίλησε σε Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο!

Πριν από δύο μήνες η εικόνα ενός ζευγαριού λευκών από το Σεντ Λούις να απειλούν με όπλα ειρηνικούς διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter που απλώς πέρασαν μπροστά από το σπίτι τους είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Τώρα ο Μαρκ και η Πατρίσια ΜακΚλότσκι ήταν -χθες Δευτέρα- επίτιμοι καλεσμένοι στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το βίντεο που έδειχνε του ΜακΚλότσκι να απειλούν τον κόσμο είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και οι διαδηλωτές, κυρίως Αφροαμερικανοί, δεν είχαν καμία επιθετική διάθεση και απλώς περνούσαν από το σημείο. Μάλιστα, εναντίον του ζευγαριού τότε είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χρήση όπλων, τις οποίες όμως ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει «κατάχρηση εξουσίας».

Ο Μαρκ και η Πατρίσια ΜακΚλότσκι, οι οποίοι είναι δικηγόροι, κλήθηκαν να μιλήσουν σε συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στην ομιλία τους προειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές συνοικίες θα βυθιστούν στην ανομία και το έγκλημα, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που είδατε μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εσάς», κατήγγειλε η Πατρίσια ΜακΚλόσκι μιλώντας μέσω βίντεο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων. «Όπου κι αν μένετε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ακραίων Δημοκρατικών», πρόσθεσε μιλώντας την ώρα που στο πλευρό της βρισκόταν ο σύζυγός της.

Για τη συντηρητική δεξιά το ζευγάρι των δικηγόρων απλώς άσκησε ένα θεμελιώδες δικαίωμά του: υπερασπίστηκε την περιουσία του. Χθες οι ΜακΚλόσκι επέκριναν τις αρχές που άσκησαν διώξεις εναντίον τους, αλλά όχι εναντίον της «εκτός ελέγχου συμμορίας», όπως την αποκάλεσαν. Εξάλλου έχουν τονίσει ότι είχαν δικαίωμα να υπερασπιστούν την περιουσία τους.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ, που επιθυμεί να κερδίσει τις ψήφους των λευκών γυναικών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δήλωσε ότι “οι νοικοκυρές των προαστίων” επιθυμούν ασφάλεια και ότι οι αν βρεθούν Δημοκρατικοί στον Λευκό Οίκο, οι συνοικίες θα βυθιστούν στο χάος.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τις διώξεις εναντίον των ΜακΚλόσκι «ντροπή». «Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπερασπιστεί το ελέω Θεού δικαίωμα κάθε Αμερικανού να προστατεύσει το σπίτι και την οικογένειά του», υπογράμμισε ο Μαρκ ΜακΚλόσκι.