Γερμανία: Οι αρχές ανακάλυψαν κρυφό κελάρι του υπόπτου εξαφάνισης της Μαντλίν Μακκάν

151

Ένα κρυφό κελάρι στο οποίο φέρεται να έζησε ο Κρίστιαν Μπρ.  ο άντρας που θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακκάν.

Η αστυνομία ανακάλυψε το κελάρι-υπόγειο στα θεμέλια ενός κτηρίου, που οι γείτονες λένε ότι κατεδαφίστηκε στα τέλη του 2007 με αρχές του 2008, λίγο μετά την αποχώρηση του άντρα από αυτό, αλλά και την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η Dailymail, οι ντετέκτιβ αφαιρούσαν μεγάλες πλάκες δομικών υλικών σε μια διήμερη αναζήτηση του χωραφιού, συνοδευόμενοι από εξειδικευμένους σκύλους που αναζητούσαν για κάποιο πτώμα και εξοπλισμό υπολογιστή.

Ο 73χρονος  Βόλφανγκ Κοσάκ, ο οποίος κατέχει το διπλανό οικόπεδο, δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε ζήσει εκτός του οικοπέδου την εποχή του 2007. Ο κ. Κοσάκ συνειδητοποίησε τη σύνδεση του πρώην γείτονά του με την υπόθεση εξαφάνισης αυτή την εβδομάδα, μόνο όταν η αστυνομία άρχισε να σκάβει στο οικόπεδο, λέγοντας: «Θυμήθηκα το πρόσωπό του από τις φωτογραφίες στις ειδήσεις. Και θυμάμαι το βαν και τα σκυλιά του. Τον είχα ξεχάσει εντελώς μέχρι τότε».

Τον περασμένο μήνα ένας πρώην φίλος του Κρίστιαν Μπρ. φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος απαγωγής του είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του ένα κελάρι σε μια άλλη περιοχή της Γερμανίας.

Ο Κρίστιαν Μπρ., ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε φυλακή της βόρειας Γερμανίας, είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Μαντλιν Μακκάν μετά την εξαφάνισή της από το εξοχικό διαμέρισμα Πλάγια ντε Λουζ στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007, την ίδια χρονιά που ο άντρας ζούσε στην περιοχή.