Ξεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου

Επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται από σήμερα η Ελλάδα καθώς άνοιξε τις πύλες των αεροδρομίων της για απευθείας πτήσεις.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες αφίξεις μόνο σε περιφερειακά αεροδρόμια ενώ την Πέμπτη αναμένονται έξι πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές, πάντως, ανησυχούν για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών και ήδη εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.