Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Μαριονέτα ο Σάρατζ. Πολεμάμε τους Τούρκους κατακτητές

148

Εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ τόνισε ότι η πραγματική μάχη που διεξάγεται στη Λιβύη είναι μεταξύ του λαού και των «τούρκων κατακτητών» ενώ για την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) υπό τον Σάρατζ είπε πως «είναι μόνο μια μαριονέτα».

Επίσης ανέφερε ότι η Άγκυρα προετοιμάζει νέα επίθεση με τους συμμάχους της κατά των δυνάμεων του LNA, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και εξοπλίζοντας μαχητές θέλει να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

Εξήγησε ότι βασικός στόχος της Τουρκίας είναι να φτάσει στην περιοχή Petroleum Crescent προκειμένου να ελέγξει την πιο ζωτικής σημασίας πλουτοπαραγωγική πηγή της Λιβύης.

Προσέθεσε ότι ο LNA παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις σε Σίρτη και αλ Τζουφρα, περιμένει ανά πάσα στιγμή επίθεση και είναι έτοιμος να την αποτρέψει.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του LNA σχολίασε: «Θα ήταν ευχής έργον αν αναφερόταν ονομαστικά στην Τουρκία ενώ καταδίκαζε χθες την ανασύνταξη στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στη Σύρτη».