Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε οδηγίες για Θεία Κοινωνία με ξεχωριστό κουτάλι για κάθε πιστό

Η οδηγία αφορά τις εκκλησίες της Νέας Υόρκης, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε δώσει οδηγίες στους κληρικούς της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) να τελούν την Θεία Κοινωνία με διαφορετικό κουτάλι.

Οι οδηγίες περιέχονται σε εκτενές υπόμνημα με ημερομηνία 18 Μαΐου που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, η οποία χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ από τον κοροναϊό, με την επισήμανση ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιευθεί, να κοινοποιηθεί ή να αντιγραφεί σε email ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η συγκεκριμένη Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια είναι η μοναδική στις ΗΠΑ που έλαβε απόφαση για προσφορά της θείας κοινωνίας με ξεχωριστό μεταλλικό κουτάλι για κάθε πιστό και, όπως υπογραμμίζεται, πρόκειται για προσωρινό μέτρο. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επέλεξαν είτε να μην αναφέρουν τίποτα στις οδηγίες που έστειλαν στους ιερείς τους, είτε –  όπως στην περίπτωση του Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιου – να γράψουν ότι θα προσφέρεται με τον κανονικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 21 Μαΐου ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο επέτρεψε τις θρησκευτικές τελετές σε χώρους λατρείας, παρουσία έως δέκα ατόμων.