Το Κέιμπριτζ θα συνεχίσει τα διαδικτυακά μαθήματα και την επόμενη χρονιά

 

 

 

Μέσω διαδικτύου θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά τα μαθήματα του το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ στη Βρετανία επιδημίας του κοροναϊού. Είναι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση.

Το πανεπιστήμιο, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown, εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών.

«Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (…) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία», επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέμπριτζ Στίβεν Τουπ. «Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί».

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.