Τον καταδίκασαν σε θάνατο μέσω τηλεδιάσκεψης στο Zoom

78

Επιβολή ποινών στην εποχή του κοροναϊού

Το lockdownπου έχει επιβληθεί στην Σιγκαπούρη δεν σταμάτησε την δικαιοσύνη με δικαστήριο να επιβάλλει την θανατική ποινή εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης!

Ο 37χρονος Πουνιθαν Γκενάσαν καταδικάστηκε σε θάνατο την Παρασκευή για συμμετοχή σε εμπόριο ηρωίνης το 2011 μέσω τηλεδιάσκεψης στο Zoom!

«Για την ασφάλεια των εμπλεκομένων στην διαδικασία η διαδικασία διεξήχθη μέσω τηλε-διάσκεψης», ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου ερωτηθείς σχετικά από το Reuters, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η ποινή αυτή επιβάλλεται από απόσταση.

Ο δικηγόρος του Γκενασάν επιβεβαίωσε την επιβολή της ποινής μέσω της εφαρμογής Zoom και ανέφερε ότι ο πελάτης του εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση.

Την ίδια στιμή, ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατακρίνουν την χρήση Zoom για τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο ο δικηγόρος αναφέρει ότι δεν είχε κάποια αντίρρηση σε αυτή, καθώς αφορούσε μόνο την ανακοίνωση της ποινής, η οποία μπορούσε να ακουστεί καθαρά και δεν παρουσιάστηκαν νομικά επιχειρήματα.

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για τα παράνομα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι-μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

«Η εφαρμογή της θανατικής ποινής στην Σιγκαπούρη, είναι βάρβαρη και απάνθρωπη, ενώ η χρήση τεχνολογιών, όπως το Zoom για την καταδίκη ενός ανθρώπου σε θάνατο ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτά», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ασίας, Φιλ Ρόμπερτσον.