Γαλλία: 70 κρούσματα κοροναϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων

88

Έντονη ανησυχία στη χώρα

Εβδομήντα νέα κρούσματα κοροναϊού που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατέγραψε η Γαλλία λίγες μόνο μέρες αφού άνοιξαν ξανά τα σχολεία της χώρας. Μέρος των σχολείων της Γαλλίας επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα μετά την καραντίνα παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το αντίθετο.

Ακόμα και ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ τόνισε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του ότι η επιστροφή των παιδιών στη σχολική τους καθημερινότητα προκάλεσε νέα κρούσματα μόλυνσης ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα έκλεισαν μέχρι νεωτέρας.

Δεν διασαφήνισε πάντως πόσα από τα εν λόγω κρούσματα “αναφέρονται” σε μαθητές και πόσα σε διδακτικό προσωπικό. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στα σχολεία επέστρεψε τελικά, σύμφωνα με τις σχετικές καταμετρήσεις μόλις το 30% των μαθητών που επρόκειτο να επιστρέψουν.

Αυτήν την εβδομάδα τέλος θα ανοίξουν μερικά από τα γυμνάσια στις λεγόμενες «πράσινες» περιοχές της χώρας που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία.