Ανοίγουν εμπορικά κέντρα και εκ πτωτικά χωριά από την Δευτέρα

87

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουν πλέον και τα εμπορικά κέντρα , εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα. Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας.

Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο. Η απόστασης πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν στις 18 Μαΐου

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, eπανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):