Ο Φύσσας κατέθεσε, ως μάρτυρας, στην ανακρίτρια Σπανού

Η κατάθεση του παλαίμαχου άσου έγινε πριν την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρόμητου

Το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Παναγιώτα Σπανού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρομήτου   και τις τιμωρίες 15 παραγόντων του ποδοσφαίρου και διαιτητών, νυν και πρώην, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στην υπόθεση της «Συμμορίας».

Η Πρωτοδίκης, κατά την ερευνητική διαδικασία, δεν αρκέστηκε στο περιεχόμενο του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που ήρθε στην κατοχή της τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως αποκάλυψε η έκτακτη εκπομπή «Ποδόσφαιρο, Ώρα μηδέν» στο «Open», για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητου, τον Φεβρουάριο του 2015, που είναι στο κατηγορητήριο, ζήτησε στη συνέχεια, και κατέθεσε ενώπιον της, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, ο άνθρωπος δηλαδή που είχε κάνει τις καταγγελίες – σοκ για το επίμαχο παιχνίδι.

Κάτι τέτοιο άλλωστε, προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας. «Με τη βοήθεια της γραμματείας ο επικεφαλής της έρευνας θα διερευνά μέσω γραπτών ερωτημάτων και γραπτών η προφορικών ερωτήσεων προς τους διαδίκους και τους μάρτυρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 70.

Στη συνέχεια, στις 7/2, ο Τάκης Φύσσας κατέθεσε και στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, στη δίκη της «Συμμορίας» σε ποινικό επίπεδο δηλαδή, χωρίς να πάρει λέξη πίσω απ’ όσα είχε πει αρχικά.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής της, η πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού που προτείνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου, αναφέρεται σε στοιχεία που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, επικαλείται τρεις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και φυσικά υπ’ αριθμ. 1692/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο άρμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν προσαρμοστεί από το 2012 έως το 2015 ο Αρης, τα Γιάννενα, ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ, ο Πλατανιάς, η Βέροια, η Λεβαδειακός, η Κέρκυρα και η Καλλονή. Ακολουθούσαν πιστά τις επιλογές του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη, απολαμβάνοντας την εύνοια αυτού, καθώς και διάφορες εξυπηρετήσεις, θεμιτές ή αθέμιτες».