Αντιπρόεδρος σουηδικής κυβέρνησης: Μύθος ότι δεν παίρνουμε σοβαρά την επιδημία του κοροναϊού

186

Τι αναφέρει η δεύτερη τη τάξει της σουηδικής κυβέρνησης για την μη λήψη σοβαρών μέτρων κατά του κοροναϊού

«Μύθο» χαρακτήρισε την άποψη ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν λαμβάνει σοβαρά την μάχη κατά του κοροναϊού η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιζαμπέλα Λεβίν.

Παρόλο που η Σουηδία μετράει πάνω από 2.000 θανάτους με το 1/3 αυτών να είναι ηλικιωμένοι που ζουν σε γηροκομεία μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η χώρα έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για περισσότερα από 50 άτομα, ενώ προτρέπει τους πολίτες τους να συμμορφωθούν σε κανόνες κοινωνικής απόστασης. Ενδεικτικά, η γειτονική Νορβηγία η οποία έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει 193 θανάτους.

Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης  Ιζαμπέλα Λεβίν σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC απέκρουσε όλες τις κατηγορίες περί χαλαρής αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Είναι μύθος ότι δεν παίρνουμε σοβαρά μέτρα για την πανδημία. Η μάχη με τον κοροναϊό είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Νομίζω πως η κάθε χώρα χρειάζεται να πάρει τα δικά της μέτρα όμως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πως αν επιβάλλεις πολύ αυστηρά μέτρα, δεν θα κρατήσουν για πολύ», τόνισε.

«Ίσως ο κόσμος να έχει διαφορετική αντίδραση, να μην αντέξει τα αυστηρά μέτρα και να μη σέβεται έτσι τις συστάσεις που θα κρατήσουν για πολύ καιρό, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να τελειώσει η πανδημία. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κατάσταση που θα κουράσει τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.